سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ولایت مداری
 

فاطمیه

بسم رب المهدی

اوّل:فدک و دفاعیات سیاسی

1-فدک،حق الهی فاطمه(س)

 

پس از استقرار حکومت کودتائی سقیفه، ابوبکر، بر أسـاس مشورت با صاحب نظران خود، فَدَک را که رسول خدا (ص) در دوران زندگانی خود به أمر الهی به فاطمه(س) بخشیده بود، غصب و کارگران آن حضرت را بیرون کرده و آن مزرعه را در اختیار خود گرفت.
حضرت زهرا(س) برای اثبات حقّانیت خویش چنین فرمود:

*حدیث 142

(امّا درباره فدک، همانا خداوند بزرگ قرآن را بر پیامبرش نازل فرمود، و در آن امر کرد که حق من داده شود.
((آت ذالقربی حقّه)).
چون من و فرزندانم نزدیکترین مردم به پیامبر (ص) بودیم. رسول خدا فدک را به من و فرزندانم اعطا فرمود و آن گاه که حضرت جبرئیل آیه ((درماندگان و مسافران))[1] را بر پیامبر اسلام تلاوت کرد، پدرم فرمود:
((یتیمان و مساکین)) کسانی هستند که در سایه سار بارگاه الهی دست بر دامان پیامبر خدا و خاندانش دارند و با فاطمه و فرزندان او زندگی می کنند در دنیا و آخرت،و ((ابن السبیل)) آنهایند که راه اهل بیت(ع) را می روند)

عمر (با حالت اعتراض) گفت:
پس خمس و غنائم جنگی و اموال عمومی کشور همه مال شما و پیروان شماست؟

پاسخ داد:
(امّا باغهای فدک، خداوند در قرآن (بخشیدن) آن را به من و فرزندانم واجب کرده است، غیر از پیروان و شیعیان ما. خمس را خداوند برای عموم پیروان شیعیان ما تقسیم فرموده است، همان گونه که در قرآن خوانده می شود)

 (عمر) دیگر بـار پـرسید: پس سـهم دیگـر مـهاجرین و انـصار و تـابعین چیست؟


فاطمه(س) توضیح داد:

(آنها اگر پیروان و شیعیان ما باشند، از صدقات مشخّص شده در کتاب خدا بهره مند می باشند.خداوند بزرگ و پیامبرش به این گونه تقسیم اموال عمومی رضایت داده اند که میزان بهره بردن از اموال عمومی، دوستی و اطاعت از خدا و اهل بیت(ع) است نه دشمنی و مخالفت، و (آگاه باشید) هرکس با ما دشمنی کند با خدا دشمنی کرده است. هرکس با ما مخالفت کند با خدا مخالفت کرده است و آن کس که با خـدا دشـمنی و مخالفت کند، عذاب دردناک و مجازات شدید از ناحیه خداوند در دنیا و آخرت بر او واجب می گردد.)

عُمر (خود را به بیراهه زده، پس از شنیدن اینهمه آیات و استدلالهای روشن قرآنی) گفت:ای دختر محمّد! برای ادّعای خود دلیل و مدرک بیاور!

حضرت فاطمه(س) جواب داد:
(شما جابربن عبدالله و جریربن عبدالله را قـبول داریـد و سـخن آنـان را تـصدیق می کنید و از آنها دلیل و مدرک نمی خواهید ((هرچه خواستند و گفتند پذیرفتید و به آنها دادید)) (چه شده است که از من دلیل و بیّنه می طلبید؟) مدرک من در قرآن است)[2]

 

پی نوشت:
حدیث 142 :[1] آیه 177،بقره
حدیث 142:[2] بحارالانوار،ج8،ص105 و مستدرک الوسائل،ج7،ص291 و کشکول،ص203.
فرهنگ سخنان حضرت فاطمه(س)،ص205،206،207،208.

.....................................................................................


برای تعجیل در فرج حضرت ولی عصر(عج) یک صلوات ختم بفرمایید.

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل الفرجهم

ادامه دارد...






نوشته شده در تاریخ شنبه 92 فروردین 10 توسط حسین مرادی نژاد